Голем

Густав Майринк

Голем

Цена: 19 лв

Поръчка

Мека корица

Преводач: Светослав Минков

Художник: Дора Иванова

ISBN: 978-619-7626-32-2

„Голем се крие в царството на легендите… Говорят, че тази легенда води началото си от седемнадесетия век. Според изгубените указания на кабала един равин направил изкуствен човек… От него обаче не излязъл същински човек, той бил само някакво глухо, полусъзнателно същество.“

По улиците на гетото в Прага, прегърнати в мъглата на миражи и сънища, бижутерът Атаназиус Пернат тръгва по дирите на митичния голем. Появяващото се веднъж на 33 години същество отключва след себе си вихър от халюцинации и видения, които се смесват с реалността на призрачните герои на града – проститутки, вехтошари, кукловоди, улични музиканти.

Определян като връх в творчеството на мистичния писател Густав Майринк, „Голем“ е може би най-важният роман в неговия творчески път. Книгата е извезана от вихрушка от привидения, които свободно се придвижват в полетата на съзнаваното и несъзнаваното.

Възхвалявана от мнозина, сравнявана със света на Кафка, книгата служи за основа и на легендарния едноименен немски филм от 1915 година и продължава да вълнува читатели по цял свят с безчетни издания. Гео Милев е първият преводач на книгата, а до нас е достигнал установилия се като класически превод на Светослав Минков.

 

 

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие