Дяволиада

Михаил Булгаков

Дяволиада

Цена: 19 лв

Поръчка

Мека корица

Превод: Борис Мисирков

Художник: Дора Иванова

ISBN: 978-619-76260-1-8

Макар най-известният образ на дявола на Михаил Булгаков да е Воланд от шедьовъра му „Майстора и Маргарита“, пакостите на нечистите сили много преди това се появяват и в други текстове на автора.

„Дяволиада“ събира в себе си три сатирични текста на автора от периода 1923-1925 година, които са още един блестящ пример за любовта на Булгаков към фантастичното и силата на разобличаващото перо на автора за абсурдите в Русия.

Текстът „Дяволиада“ разказва за чиновника Коротков, който изневиделица е освободен от службата си в Главна централна база за кибритени материали. Коротков се опитва да открие новоназначения директор, отговорен за уволнението. Пътешествието из лабирината на съветската бюрокрация обаче става все по-сюреалистично, за да достигне до усещането за кошмар.

„Кучешко сърце“ е историята на нищо неподозиращото бездомно куче Буби, което попада в ръцете на проф. Преображенски, за да се превърне в човек. Макар действията му да започват да тревожат професора, новоименуваният човек Полиграф Полиграфович Бубев е радостно приет от новия съветски строй.

„Фаталните яйца“ разказва за гениалният, но ексцентричен зоолог Персиков. Той открива удивителен лъч, който увеличава размера и репродуктивната скорост на живите организми. В същото време мистериозна чума унищожава всички кокошки в съветските републики.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие