Заекът

Йордан Радичков

Заекът

Цена: 18 лв

Поръчка

Твърда корица

Художник: София Попйорданова

ISBN: 978-619-76261-0-0

„Тенец!“… „Тенец!“… — зашепнаха си жените една друга; според поверието мъртвец, прескочен от котка, се превръща на тенец. В селцето наричат тенец таласъма. Подир смъртта си човекът не отива в отвъдния свят, а вампирясва и остава да живее в селцето, дои кравите нощем, сплита опашките на конете, тук и там задига нечий велoсипед, за да се повози, точи вино от бъчвите и т. н. Нощем той си идва в къщата да види какви промени са настъпили, да се види с роднините и близките.”

„Заекът“ на Йордан Радичков раказва историята на безделника Заяко, който трябва да обгрижва имота и благосъстоянието на сирачето Перуниката. В нелеп инцидент Перуниката губи своя живот и из селото тръгва мълвата, че младежът се е превърнал в тенец.

Постепенно селото забравя мълвата и продължава своето кротко съществуване. Хората се събират около новопоявилите се кълвачи в дървото пред старата къща на Перуниката, наблюдават гущери, които се учат да се катерят и посрещат в селото новопристигнала банда ковачи, която се на настанявa в къщата на Перуниката.

Битието на селото продължава да се оттича, суеверията отстъпват под натиска на ежедневието, но когато са напълно забравени, те се завръщат в живота на хората с нова и неочаквана сила.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие