Мадам Бовари

Гюстав Флобер

Мадам Бовари

Цена: 27 лв

Преводач: Константин Константинов

Художник: Дора Иванова

Поръчка

Твърди корици

ISBN: 978-619-7626-22-3

„Мадам Бовари, това съм аз.“ казва Гюстав Флобер за своята героиня.

„Мадам Бовари“ е дебютният роман на френския писател Гюстав Флобер, публикуван през 1856 година. Вдъхновен от истинска история, която Флобер прочита във вестника, книгата разказва за героиня, която живее над възможностите си, за да избяга от баналността и скуката на провинциалния живот. Романът днес се смята за шедьовърът на Флобер и едно от най-влиятелните и важни литературни произведения в света.

Ема, страстна мечтателка, израснала във френската провинция, се омъжва за почтения, но скучен д-р Шарл Бовари. Бракът  не оправдава очакванията ѝ, които са подхранвани от сантименталните романи, които Ема чета. Героинята се отдава на катастрофални любовни връзки, за да избяга от себе си, с надежтата да намери щастие.

mockups-design.com

Алчнa, заблуденa и егоистичнa, Ема Бовари скандализира читателите от 19 век, но нейният магнетизъм е неоспорим. Една от основополагащите книги на съвременния реализъм, „Мадам Бовари“ е историята за вътрешния живот на една жена, жадна за още толкова много.

Трагичната съдба на Ема завладява читателите с появата на книгата и проивездението на Флобер продължава да вълнува съвременната литература цели 160 години по-късно. Автори като Тургенев и Зола се прекланят пред таланта на Флобер. Книгата вдъхновява литературни титани от ранга на Марсел Пруст, Вирджиния Улф, Джеймс Джойс, Милан Кундера и много други.

Историята на Ема вдъхновява и множество театрални и кино режисьори, които продължават да поставят безсмъртния шедьовър и до днес.

 

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие