Петербургски повести

Н.В. Гогол

Петербургски повести

Цена: 19 лв

Поръчка

Твърда корица

Художник: Дора Иванова

Превод: Лиляна Минкова, Илиана Владова

ISBN: 978-619-76260-9-4

Руският писател от украински произход Н.В. Гогол е определян като един от най-великите автори от класици като Пушкин, Достоевски, Набоков и много други. Той оставя запомняща се следа в световната литература с несравнимите си безкомпромисни сатирични пиеси, вечният роман „Мъртви души“ и своите разкази.

Остроумното перо на писателя завещава на читатели от цял свят едни от най-ярките, най-абсурдните, най-смешните образи, които осмиват всички недостатъци на малкия и страхлив провинциален бюрократ и надутия аристократ.

Сред шедьоврите на писателя основно място заемат неговите „Петербургски повести“. Историите описват животът зад фасадата на помпозните руски имперски привички. Абсурдите в историите на Гогол стигат своя връх, когато един ден колежкият асесор Ковальов се буди без своя нос, за да тръгне по дирите му и да разбере, че собственият му нос се конкурира с него за по-висока служба.

Освен един загубен и своеволен нос, читателят на Гогол ще разбере колко важен може да е един шинел, какво се крие в прокълнатите портрети, каква е разликата между любовта на един художник и един лейтанант и как да водим дневник, когато сме луди.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие