Процесът

Франц Кафка

Процесът

Цена: 24 лв

Поръчка

Твърда корица

Художник: Дора Иванова

Превод: Димитър Стоевски

ISBN: 978-619-76260-3-2

Франц Кафка е един от най-важните писатели на 20 век. Повлиял на автори като Албер Камю, Жан–Пол Сартр, Хорхе Луис Борхес, Джеръм Дейвид Селинджър, Джордж Оруел и много други, Кафка оставя след себе си изключителни текстове на ръба между реалното и сюрреалистичното.

Франц Кафка бележи цялото съвременно изкуство и съвременна философия. Макар последното желание на автора да било ръкописите му да бъдат изгорени, книгите му са спасени от неговия най-близък приятел, за да може литературният свят да се промени напълно.

На върха на творческите постижения на Франц Кафка, наред с неговите разкази и новелата „Метаморфозата“, се нарежда романът от 1925 година „Процесът“.

Главният герой Йозеф К. е банков чиновник на 30-годишна възраст. В деня на своя рожден ден той е обвинен в престъпление, но не получава никаква информация в какво се изразява то.

Йозеф К. не е отведен в ареста, но му е наредено да очаква следващи инструкции относно предстоящата процедура. Макар да получава спорадично информация за своя процес, нищо не се изяснява и животът на героя става все по-непоносим и объркан и Йозеф К. се озовава по средата на безкрайния водовъртеж на абсурдните машинации на администрацията.

Романът е определян като една от най-важните книги на 20 век. Многопластов и отворен към всевъзможни интерпретации, „Процесът“ би могъл да се чете като автобиографичен или психологически роман. Някои изследователи го определят и като пророчество за бъдещето на света, тоталитарните режими и абсурда на бюрокрацията.

 

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие