Събрани съчинения, том 4

Събрани съчинения, том 4 (корица)

Йордан Радичков

Събрани съчиненияТом 4

Цена: 25 лв

Поръчка

Твърди корици

ISBN: 978-619-90077-3-0

Разкази от 1997 до 2000 година, разкази за деца и непубликувани в авторови книги разкази. В съдържанието са включени книгите „Умиване лицето на Богородица“, „Мюре“, „Пупаво време“, детските книги „Шарена черга“, „Ние, врабчетата“, „Малки жабешки истории“ и 93 неиздавани в авторови книги разкази.

 

„Умиване лицето на Богородица“ – 1996 година

„Мюре“ – 1996 година

„Пупаво време“ – 2000 година

„Шарена черга“ – 1964 година

„Ние, врабчетата“ – 1968 година

„Малки жабешки истории“ – 1994 година

Йордан Радичков. Събрани съчинения. Том 4 е един от най-интересните и разнообразни томове от поредицата поради многообразието си и многообхватността на текстове в себе си.

В него са поместени, както и някои от добре забравените последни нови книги на Радичков от края на 20 век, сред които „Умиване лицето на Богородица“, така и всички негови детски книги.

Заедно с това читателят ще открие в Том 4 и никога преди непубликувани разкази на Радичков.

Йордан Радичков. Събрани съчинения е плод на дългогодишен труд и една от основните цели на издателство „Нике“. Събирайки на едно място многообразието на Радичковото творчество, поместено в период от повече от четиресет години, е важно за нас и бъдещите изследователи на автора.

С томовете на Йордан Радичков успяваме да представим в събран вид различните творчески търсения на автора, неговити неиздавани разкази, неговите добре познати сборници с разкази, новели, романи и детски книги. И по този начин да разкажем за многообхватността на творчеството на Йордан Радичков.

За първи път в томовете са включени много непубликувани досега текстове, работни варианти на негови произведения, и са показани досега неизвестни избрани снимки из живота на писатателя.

Събрани съчинения на Радичков е и единствено по рода си академично издание. То включва богат справочен апарат, който съдържа бележки, които сравняват първите и последните варианти на произведнията и разликите между тях. В томовете има и показалци на имената, топографията и редките думи и има встъпителна и заключителна студия от съставителите.

Събраните съчинения на Йордан Радичков са изготвени с безценната помощ на професор Инна Пелева, която е един от големите познавачи на творчестовто на Йордан Радичков и професор Мария Младенова, която създаде един от най-пълните справочници за творчеството на Радичков – „Биобиблиография“.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие