Събрани съчинения, том 5

Събрани съчинения, том 5 (корица)

Йордан Радичков

Събрани съчиненияТом 5

Цена: 25 лв

Поръчка

Твърди корици

ISBN: 978-619-90077-5-4

 

Новели. В съдържанието са включени произведенията „Вятърът на спокойствието“, „Тенекиеното петле“, „Неделя“, „Горещо пладне“, „Привързаният балон“, „Последно лято“, „Бомбето“, „Козя брада“, „Миризма на гергевски треви и на убита ламя“, „Козелът“.

 

Йордан Радичков. Събрани съчинения. Том 5 представя автора като новелист и някои от най-интересните му текстове в тази форма.

Сред тях се нареждат и онези истории, на които е съдено да заживеят на големия екран и да заемат своето място в историята на българското кино.

„Последно лято“  на режисьора Христо Христов.

„Горещо пладне“ на Зако Хеския

„Привързаният балон“  на Бинка Желязкова

Йордан Радичков. Събрани съчинения е плод на дългогодишен труд и една от основните цели на издателство „Нике“. Събирайки на едно място многообразието на Радичковото творчество, поместено в период от повече от четиресет години, е важно за нас и бъдещите изследователи на автора.

С томовете на Йордан Радичков успяваме да представим в събран вид различните творчески търсения на автора, неговити неиздавани разкази, неговите добре познати сборници с разкази, новели, романи и детски книги. И по този начин да разкажем за многообхватността на творчеството на Йордан Радичков.

За първи път в томовете са включени много непубликувани досега текстове, работни варианти на негови произведения, и са показани досега неизвестни избрани снимки из живота на писатателя.

Събрани съчинения на Радичков е и единствено по рода си академично издание. То включва богат справочен апарат, който съдържа бележки, които сравняват първите и последните варианти на произведнията и разликите между тях. В томовете има и показалци на имената, топографията и редките думи и има встъпителна и заключителна студия от съставителите.

Събраните съчинения на Йордан Радичков са изготвени с безценната помощ на професор Инна Пелева, която е един от големите познавачи на творчестовто на Йордан Радичков и професор Мария Младенова, която създаде един от най-пълните справочници за творчеството на Радичков – „Биобиблиография“.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие