Цар Алкохол

Джек Лондон

Цар Алкохол

Цена: 18 лв

Художник: Андреа Попйорданова

Превод: Димитър Подвързачов

Поръчка

Меки корици

ISBN: 978-619-7626-23-0

Публикувана за първи път през 1913 гoдина, книгата на Джек Лондон „Цар Алкохол“  е първото по рода си произведение в американската литература, което подхожда дидактически към темата за алкохола.

Авторът на „Белият зъб“ и „Дивото зове“ прави дисекция на зависимостта от алкохол заедно с един личен разказ за собственото си преживяване с алкохолизма – нещо, което ще го съпъства цял живот.

„Цар Алкохол“ е и най-близкият текст до автобиография, който Джек Лондон оставя след себе си. Авторът разказва за тежкия си живот като юноша, преживяванията си като пират, дълбоководен ловец на тюлени, скитник, побойник, златотърсач от Юкон, отпаднал студент, за да се себепостигне като един от най-легендарните автори в световната литература.

„Цар Алкохол“ на Лондон е изумително честен и ярък разказ за живота му не само като пияница, но и като авантюрист. Едновременно хумористично написан, но и с изключителна дълбочина и красота, романът се превръща в крайъгълен камък в американската литература с честното си, дълбоко и изчерпателно отношение към проблемите с алкохола в Америка.

Заедно с всичко това книгата е един вълнуващ и интензивен разказ за живота на класическия писател. Тя продължава да се препоръчва от организацията на „Анонимните алкохолоци“ заради точните описания на вътрешния свят на зависимите и поуките на автора, сам преживял проблемите на алкохолизма.

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие