Престъпление и наказание

Ф.М. Достоевски

Престъпление и наказание

Цена: 30 лв

Поръчка

Твърда корица

Художник: Дора Иванова

Превод: Георги Константинов

ISBN: 978-619-76260-6-3

Определяна като шедьовър в световната литература и най-известната книга от пантеона на руската класическа литература, променила и повлияла на цялото съвременно изкуство и философска мисъл, присъстваща във всички списъци на най-важните книги на всички времена – това е „Престъпление и наказание“ на Ф.М. Достоевски.

С преводи на над 170 езика Достоевски често е споменаван от най-великите мислители от цял свят като основно и огромно влияние върху тяхното творчество и работа. Айнщайн споделя, че Достоевски е по-важен от всеки негов съвременник в сферата на науката. Ницше пише, че това е единственият човек, от когото е научил нещо. Вирджиния Улф казва, че след Шекспир няма по-вълнуващ автор. Списъкът продължава с Чехов, Кафка, Джойс, Сартр, Хемингуей и много други.

„Престъпление и наказание“ е определян като първия психологически трилър в световната литература, но книгата бързо надскача всякакви определения, за да се  превърне в едно от най-високите постижения на Достоевски.

Историята на бедния студент от Петербург Разколников, който се решава да извърши нещо ужасяващо и необратимо, вдъхновява множество интерпретации за кино, сцена, визуални изкуства и всевъзможни прочити на текста.

Възможно ли е Разколников да намери изкупление и да пречисти душата си? Присъства ли човечността в заобикалящия го свят и какво представляват останалите герои около него?

„Престъпление и наказание“ потапя читателя в една изключителна история, която оставя всеки докоснал се до нея без дъх и нетърпелив да затвори последната страница.

Настоящото издание се появява по повод 200 години от рождението на Ф.М. Достоевски в партньорство с eta Verlag.

 

Можете да направите своята поръчка и на телефон 0886504608 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.
Необходим е за доставка чрез куриер.
Въведете бройка, ако желаете повече от една.
Моля, въведете коректен адрес за доставка! Ако желаете доставка до офис на Speedy - моля, посочете неговия адрес.
Ако изрично не заявите фактура ще получите само касова бележка.
Моля, попълнете данни ако ви е необходима фактура.
Използвайте това поле за уточнения или бележки по поръчката!
Моля, прочетете Общите условия за пазаруване и дайте своето съгласие